Scroll down

Kısa Film Yarışması 1 - Engelsiz Filmler Festivali

Özet

Kısa Film Yarışması 1 - Engelsiz Filmler Festivali

Kısa Film Yarışması 1 - Engelsiz Filmler Festivali

Kısa Film Yarışması 1 - Engelsiz Filmler Festivali 

70'

Gösterim Tarihleri: 7 Haziran 15:30 - 10 Haziran 18:00

Örümcek Kadın

İran, 2023, 13 dakika

Renkli, Farsça; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen: Maryam Khodabakhsh

Senaryo: Maryam Khodabakhsh

Görüntü Yönetmeni: Amir Hossein Dibaj

Kurgu: Emad Khodabakhsh

Müzik: Kamran Mirzaei

Yapımcı: Ali Tabe Emam

Oyuncular: Zahra Aghapour, Ali Tabe Emam, Narges Mohtashami, Roza Hashemi


Film, hemşirelik öğrencisi Negar'ın fiziksel görünümünden ziyade eylemleriyle toplumda saygınlık ve önem kazanmasını anlatıyor. Tam da kendisi için kız isteme töreninin yapılacağı gün, başına bela olacak bir şey kaybeder. Negar her ne kadar yeni neslin isyankâr cesaretinden yoksun olsa da, kendine dayatılan beklentiler ile öz irade arzusu arasında sıkışıp kalır.

Maryam Khodabakhsh

Maryam Khodabakhsh, yetmişin üzerinde uluslararası seçkide yer alan başarılı kısa filmi “Dünya Kupası” ile tanınan İranlı bir yönetmen, senarist ve kurgucudur. Önemli film festivallerinden aldığı çok sayıda ödül ve adaylık ile sektörde önemli bir figür olarak kendini kanıtlamıştır. Her bireyin kendine özgü sesinin gücüne inanıyor ve sinemayı insanlarla iletişime geçip olumlu bir etki yaratabilmek için bir araç olarak görüyor.

Beş

Fransa, 2023, 12 dakika

Renkli, Fransızca; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen: Jérémy Prudent

Senaryo: Jérémy Prudent

Kurgu: Jérémy Prudent

Yapımcı: Jérémy Prudent

Oyuncular: Anna Agostini, Camille Broillard, Manon Clavel, Margot Marie Ménéguz, Sandra Piquemal

Dört yakın arkadaş, gecenin bir yarısı bir arabaya doluşup ormanın derinliklerine doğru ilerlerler. Kaybettikleri arkadaşları Annie’nin öldüğü noktaya, aynı ağacın altına ulaşırlar. Camille, Flora, Lucie ve Marion, Annie'nin ruhunun kendilerine gözükmesi için sağlamak için bir ruh çağırma seansı düzenlerler.

Jérémy Prudent

1992'de Bijon'da doğan Jérémy Prudent, hikâyeler anlatmaya televizyon dizileriyle başladı. Paris'te sinema eğitimi alırken başka bir tutkusunu keşfetti: film kostümleri. İlk kısa filmlerini yönetirken, sinema filmleri için kostüm tasarımcısı olarak paralel bir kariyere başladı ve birçok filmde çalıştı. Yönetmen, kısa filmler, televizyon dizileri ve uzun metrajlı filmler gibi çeşitli projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Kulaktan Kulağa

Çin China, 2023, 16 dakika

Renkli, Çince; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen: Haoran Deng

Senaryo: Haoran Deng

Görüntü Yönetmeni: Ye Li

Kurgu: Haoran Deng

Ses: Zhiqing Luo

Müzik: Heng Yang

Yapımcı: Yingxu Zhao, Yahui Hao

Oyuncular: Zixuan Tang, Yunqi Zhao

2023 Lin Fengmian Creation Awards; Bronz Madalya
 

Kırsal bölgede yer alan, nüfusunu oradaki işçilerin oluşturduğu köydeki büyük fabrika kapanır. Köyde yalnız yaşayan ve beyin iltihaplanması geçiren bir yaşlı adamı, artık şehirde yaşayan torunu ziyarete gelir. Emekliliğinin tadını çıkarması için onu kendisiyle birlikte şehre gelmeye ikna etmeye çalışsa da dedesi köyden ayrılmayı reddeder. Torun, sonunda dedesinin ayrılmak istememe sebebinin aslında orada duran fabrika değil, hafızasında ve kendi gençliğinde kalan fabrika olduğunu anlayacaktır.

Haoran Deng

Haoran Deng 2001 yılında Shaoyang, Hunan'da doğdu ve Çin Sanat Akademisi Film ve Televizyon Bölümü'nden mezun oldu. “On the Grapevine” ve “The Panda Deep in the Elephant Mountain” filmlerini yönetti. Haoran ayrıca Pekin Film Akademisi'nin deneysel sınıfında “Xiaoyu” filminin yardımcı yönetmenliğinin yanı sıra Çin Sanat Akademisi mezuniyet projeleri "The Death of Li Gou” ve “The Returning Tide” filmlerinin yardımcı yönetmenliğini yaptı.

Ben Yağmurum

Almanya, 2023, 12 minutes

Renkli, Almanca; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen: Onur Bilmen

Senaryo: Onur Bilmen

Görüntü Yönetmeni: Tim Hartrick, Jan Parvu

Yapımcı: Onur Bilmen

Oyuncular: Lydia Jetter, Thomas Mill

Hayatın kendisi, cehenneme gitmekten daha kötü olabilir mi? Enn bir otobüs durağında gergin bir şekilde beklemektedir. Ta ki yalnızlığı aniden Baal adında tekinsiz, genç bir kadın tarafından bölünene kadar. İkilinin ilginç sohbetleri sırasında bu kadının, Enn'in ruhunu günahlarından arındırmak için onu cehenneme gitmeye ikna etmek isteyen kötü bir melek olduğu ortaya çıkar.

Onur Bilmen

Kariyerine, müzik prodüksiyonu alanında serbest meslek sahibi olarak başladı. Bu süre içinde ses tasarımına ilgi duyan Onur Bilmen Darmstadt'ta “Senaryo Yazımı” eğitimi almaya başladı. Teknik becerilerini geliştirmek için Mainz'da medya tasarımcısı olmak üzere eğitimine devam etti. Şu anda bir Alman televizyon kanalında çalışıyor ve kısa film üretmeye devam ediyor.

Aslında Hiçbir Şey Olmadı

Rusya, 2024, 17 dakika

Renkli, Rusça, Osetçe; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen: Dana Arshagti

Senaryo: Dana Arshagti

Görüntü Yönetmeni: Anastasiya Davydova

Kurgu: Alexander Dolberg, Dana Arshagti

Yapımcı: Amur Arsagov

Oyuncular: Amina Agkatseva, Hetag Hinchagov, Leyla Tebloeva

2024 Yale Student Film Festival; En İyi Anlatı

Babasının cenazesi için memleketi Osetya’ya dönen Sandro kendini bir anda cenaze rutinlerinin karmaşası içinde bulur. Doğduğu topraklara yeniden ayak bastığında bir eve dönüş duygusundan daha çok yabancılık hisseder. Yalnızca kendisi ve kardeşi Geor, dile getirilemeyen gerçeğin ağır yükünü omuzlarında hissetmektedirler. O gerçek de, Sandro’nun hiç bitmeyen gitme isteğidir.

Dana Arshagti

2001 yılında Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti'ne bağlı Beslan kentinde doğdu. 2019'da Gerasimov Sinematografi Enstitüsü Kurmaca Dışı Film Bölümü'nde A.V. Osipov'un atölyesine kaydoldu. Takip eden dört yıl içinde ikisi VGIK Uluslararası Öğrenci Festivali'nde gösterilen birkaç belgesel film yaptı.

  • Vizyon Tarihi07 Haziran 2024
Kısa Film

Oyuncular

Seanslar

Bu tarihte herhangi bir seans bulunamadı!

Filmler