Adana’nın Çetirevli köyündeki domatesler, biberler ve diğer tüm bitkiler ilaçlarla ayakta
durmaktadır. Tıpkı köyün yarısını oluşturan teşhisli depresyon hastaları gibi. Köyün geçim
kaynağı olan biber salçası yapımı hasat, ayıklama ve öğütme gibi birçok aşamadan
geçerken, fiziksel olarak ağır olan işlerin insanların ruh dünyalarında yarattığı ağırlık da
giderek artar.
Biber hasadına denk gelen bir yaz mevsiminde çocukluğunun yaz anılarının izini süren
yönetmen,
“depresyondayken biber salçası nasıl yapılır?” sorusunun peşine düşer. Kamera,
depresyon hastası dayısı Mehmet, eşi Nezihe ve onlarla aynı evde yaşayan ve yine
depresyon hastası olan büyük dayısı Yakup’u takip eder.
Biyografi
Aybüke AVCI (1994, Türkiye), lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Galatasaray Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema eğitimi aldı. Daha sonra çeşitli film setlerinde yönetmen yardımcısı ve sanat asistanı olarak çalıştı. Aynı zamanda "Köprüde Buluşmalar" ve "Antalya Film Forum" gibi organizasyonlarda da görev aldı. 2022-2023 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’de film programlama ve proje geliştirme uzmanı olarak çalıştı. Halen Akbank Sanat'ta programlar asistanı olarak görevine devam etmektedir
Yönetmen: Aybüke Avcı
Katılanlar: Mehmet Özdemir, Nezihe Özdemir, Yakup Özdemir
Yapımcı: Emir Melek, Aybüke Avcı
Yapım Şirketi: LUNA Filmworks
Sinematografi: Aybüke Avcı, Deniz Kap
Kurgu: Özgürcan Uzunyaşa, Aybüke Avcı
Bu tarihte herhangi bir seans bulunamadı!