Normal Olmanın Yolları ve Öteki Dünyanın Garipliği
How to Be Normal and the Oddness of the Other World
Avusturya Austria / 2025 / 102' / DCP / Renkli Color / Almanca, İngilizce German, English / Türkçe, İngilizce Altyazı Turkish, English Subtitles
Yönetmen Director: Florian Pochlatko
Senaryo Screenplay: Florian Pochlatko
Görüntü Yönetmeni DOP: Adrian Bidron
Kurgu Editing: Julia Drack
Müzik Music: Rosa Anschütz
Oyuncular Cast: Luisa-Céline Gaffron, Elke Winkens, Cornelius Obonya, Felix Pöchhacker
Yapımcı Producer: Arash T. Riahi, Sabine Gruber
Yapım Production: Golden Girls Filmproduktion
Festivaller Festivals: (2025) Berlin FF - En İyi İlk Film Ödülü Adayı / Best First Feature Award Nominee
Berlinale’de En İyi İlk Film Ödülü’ne aday olan bu kışkırtıcı film, psikiyatri kliniğinden yeni çıkan 26 yaşındaki Pia’nın “normalleşme” arayışını konu alıyor. Ailesinin banliyödeki evine dönen Pia, iş, aşk ve ilaçları arasında denge kurmaya çalışırken çevresindeki dünyanın da en az kendisi kadar istikrarsız olduğunu fark eder. Genç kadın yaşadığı hayal kırıklıkları ve sosyal baskılarla mücadele ederken, dev bir canavara dönüşme tehlikesiyle karşı karşıyadır -ya da belki de dünyayı kurtaracak bir kahramana… Kimlikler, mental sağlık ve dijital çağın kaotik doğası üzerine çılgın bir yolculuk.
Nominated for the Best First Feature Award at the Berlinale, this provocative film explores the quest for "normalization" by 26-year-old Pia, who has just been released from a psychiatric clinic. Returning to her family's suburban home, Pia attempts to balance work, love, and her medication, only to realize that the world around her is just as unstable as she is. As the young woman grapples with disappointment and social pressures, she faces the danger of transforming into a giant monster—or perhaps a heroine who will save the world. This is a madcap journey into identity, mental health, and the chaotic nature of the digital age.
Florian Pochlatko: (1987, Avusturya) Yönetmen, küratör ve görsel tasarımcı. Film alanındaki eğitimini Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde Michael Haneke’nin sınıfında tamamladı. Kısa filmi “Strawberry Fields” (2012) birçok ödül kazandı. “Normal Olmanın Yolları…”, ilk uzun filmidir.
(1987, Austria) is a director, curator, and visual designer. He completed his film studies in the class of Michael Haneke at the University of Music and Performing Arts Vienna. His short film Strawberry Fields (2012) won numerous awards. “How to Be Normal…” is his debut feature film.
Bu tarihte herhangi bir seans bulunamadı!